Nederwetten komt met de juiste inzet en mentaliteit

Het leek wel lente op sportpark De Koppel. Een temperatuur van 12 graden en een heerlijk zonnetje. In alle opzichten waren de dames en heren supporters verwend in het duel tegen koploper De Rakt uit Uden.

In de eerste helft ging het allemaal nog redelijk gelijk op maar Nederwetten had de wedstrijd in handen. In de 18e  minuut gaf Mathijs Merks een afgemeten voorzet op Toon van Rooij maar zijn kopbal scheerde de lat aan de verkeerde kant. In de 40e minuut was het echter wel raak. Toon van Rooij maakte zich knap vrij, kapte enkele tegenstanders uit, rechts voor het doel, en met een geweldige diagonale pegel zette de kersverse vader 1-0 op het scorebord. Dit was ook de ruststand.

Ruststand: 1-0

Na de pauze  leek De Rakt orde op zaken te willen stellen maar in de 59e minuut legde opnieuw Mathijs Merks een bal rechts op Toon van Rooij en deze zou zelf hebben kunnen scoren ware het niet dat de bal van richting werd veranderd door een de Rakt speler en die gleed de 2-0 tegen het net. In de 72e was het de opnieuw zeer aanwezige Mathijs Merks die een haarscherpe corner nam en deze werd snoeihard ingekopt door Willem van Rooij. 3-0. Wat een weelde voor Nederwetten. 10 minuten later zag , de overigens rustig leidende scheidsrechter van der Putten, een duidelijk buitenspel over het hoofd en kon De Rakt een tegentreffer aantekenen. 3-1. Koen Joosten presteerde het in de 80e minuut om een bal die op de lijn van het De Rakt doel lag in plaats van in de goal uit de goal te schieten maar 3 minuten later zette Toon van Rooij na een geweldige actie alsnog de 4-1 op het scorebord. Hij nam de bal aan, legde hem breed op Wim van Kronenburg die hem net niet onder controle kreeg, maar de terugspringende bal kwam opnieuw bij Toon van Rooij, die kapte 2 spelers uit en maakte het feest voor Nederwetten compleet.

Eindstand: 4-1

Het Blauw Blauw Blauw en Wit klonk nog vele uren daarna in de volle kantine en het vertrouwen naar de weg omhoog ontsproot in vele supporters harten.