Ondanks dat het in de 7e minuut al 0-1 stond voor HSE door een doelpunt van Jihan Ozgul heeft Nederwetten op deze prachtige na-zomerdag laten zien dat met hard werken en een goede instelling resultaat te halen is.

Vijf minuten na de openingstreffer maakte Willem van Rooij na een corner van Mathijs Merks  met een mooie omhaal de gelijkmaker 1-1 In de 17e minuut werd Toon van Rooij door de HSE keeper in het strafschopgebied onderuit gehaald en de daarop volgende penalty werd door Mathijs Merks onberispelijk binnen geschoten. 2-1 Wat een weelde. In de 39e minuut een goed lopende aanval van Nederwetten, een pass van Rik van Lieshout en een mooie afronding door Toon van Rooij. Vlak voor de rust gaf Willem van Rooij een mooie assist en zijn broer Toon rondde opnieuw knap af 4-1. Dit was ook de ruststand.

Ruststand: 4-1

De 2e helft was amper 3 minuten oud toen scheidsrechter Gabriels een penalty toekende aan HSE en deze werd benut door Rashid Morouha 4-2.  Hierdoor raakte Nederwetten niet echt van de wijs en in de 65e minuut bracht opnieuw Toon van Rooij met een mooie pass Mathijs Merks in stelling, die kapte mooi de keeper uit en de 5-2 was een feit. De weer hardwerkende Wim van Kronenburg bracht op rechts de bal mooi voor en Toon van Rooij kon hieruit zijn derde en voor Nederwetten de 6e treffer scoren. De amper ingevallen Tom Raaijmakers kreeg , opnieuw van Wim van Kronenburg, de bal op een presenteerblaadje en hij bracht de eindstand op 7-2.

Eindstand: 7-2

Volgende week komen de mannen van Odiliapeel die veel hoger op de ranglijst staan op bezoek, en zal Nederwetten met de juiste instelling proberen om opnieuw tot een goed resultaat te komen.

De vaste kern van de supporters heeft nog lang de wedstrijd geëvalueerd en zijn klaar voor volgende week.