Nederwetten zakt door de ondergrens

Door: Louis Staals

Alle factoren waren aanwezig. Een strak blauwe hemel, weinig wind en een flink aantal supporters uit Nederwetten op het sportpark de Doornakkers . Eindelijk zouden we wel eens de 3 punten gaan halen, maar tegen hekkensluiter Tongelre liep het allemaal anders.

Het duurde tot aan de 30e minuut toen  Jordy van der Voort een schot van afstand loste dat verdween over de keeper van Nederwetten in het doel 1-0.  Nederwetten kreeg daarna nog verschillende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar niets lukte en alles viel verkeerd uit. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Rust: 1-0

Na de thee dacht de supporters schare van Nederwetten, dit zullen we na de rust wel even rechtzetten want het duurde slechts 5 minuten toen een door Niek Evers genomen corner snoeihard werd binnen gekopt door Toon  van der Loo, een van de twee trainers die uit pure noodzaak  moest worden in gezet vanwege de vele blessures. 2-1 Zijn assistent Rutger Maters moest ook nog omkleden maar zelfs met die hulp kwam Nederwetten geen stap verder. In de 80e minuut sloeg het noodlot toe. Een afstandsschot  van een van de betere spelers van Tongelre, Fathi Yildiz, zeilde over de keeper in het Nederwetten doel. 2-1 Nog enkele grote kansen van o.a Toon van Rooij, leverde geen doelpunt op en in de 85e werd  een enorme blunder in de Nederwetten achterhoede opnieuw afgestraft door Yildiz die de bal keurig achter de Nederwetten goalie krulde 3-1. De teleurgestelde Nederwetten supporters waren toen al onderweg naar de uitgang want het was een debacle voor het vaandel team waar ze zeker niet op gerekend hadden.

Eindstand 3-1

Donderdag a.s maar weer hopen op herstel tegen HSE om deze blamage te vergeten en zo snel mogelijk van de onderste plaats te komen. Het kan en moet beter kunnen.