Soame met Prins Peer carnaval 2015 in Wette

Tegen de klok van 23 uur begon de spanning op te lopen in de MFA in Nederwetten.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe prins(es) hadden De Wetters samen met haar zusterverenigingen afscheid genomen van Prinses Colori en haar adjudanten Klieri en Vertieri. Via deze weg willen wij hen nogmaals hartelijk bedanken voor een schitterende, gezellige, kleurrijke en onvergetelijke carnaval 2014.

De lichten dimden en de beamer ging aan. Alle aanwezigen kregen een filmpje te zien waarin diverse activiteiten en evenementen, gehouden in het Wettense, de revue passeerden. Waarin een klein dorp groot kan zijn!

Ook komen er veel potentiele kandidaat prinsen in beeld, sommigen slechts een seconde een ander wat langer. Toen het filmpje ten einde was, ging het doek open en zag het publiek…. Een trio op het podium zitten. Echter; met hun ruggen naar de zaal. Snel zakte het doek en de beamer sprong weer aan. Enkele scenes kwamen nogmaals voorbij, maar nu waren er drie personen in prins- en adjudantenpakken die door het beeld flitsten.

De oplettende kijker heeft het dan al door: Prins Peer gaat samen met zijn adjudanten KoMIES en PlezHANt de kar trekken tijdens carnaval 2015.

Ze hopen er samen met iedereen een geweldige carnaval van te gaan maken, iets dat blijkt ook uit het motto van het drietal:

“Ons doel is ’n verrekkes skone carnaval, mi heul Wette en ons raod van elftal.”

“Doel” verwijst daarbij naar de positie van de prins in het 1e elftal van RKVV Nederwetten, “raod van elftal” pakt ook terug op het voetbal”. De drie zijn allen vanaf de vroegste jeugd verbonden aan de voetbalclub en nog steeds elk weekend op het sportpark/bij de kantine te vinden. De accommodatie zal met carnaval daarom heten: “D’n 3e helluft”.

Ook zijn ze, net als hun voorgangers, lid (in ruste) van carnavals- en vriendengroep “De Fusie”, waarmee ze samen menig praalwagen hebben gebouwd voor de diverse optochten in de regio.

Prins Peer (Peter Thoonen) is 33 jaar en in het dagelijks leven chauffeur bij Van Happen containers in Eindhoven. Hij is getrouwd met Suzan en begin maart verwachten ze hun 1e kindje. Zoals eerder aangegeven is hij keeper in het vaandelteam van RKVV Nederwetten en al een jaar of 6 lid van de raad van 11 van CV de Wetters.

Adjudant KoMIES (Michel Verhoeven) is precies twee dagen jonger dan Prins Peer en aangezien ze ruim 25 jaar als achterburen hebben gewoond, kennen ze elkaar al hun hele leven. Michel is werkzaam bij ETB van Keulen in Nuenen, woont samen met José in Nederwetten en is de trotse vader van dochter Nikki. Michel is actief voetballer bij Nederwetten 4, waar hij op bijna alle posities inzetbaar is. Ook KoMIES is al 6 jaar lid van de raad van 11.

Adjudant PlezHANt (Han Huijbers) is 29 jaar en de oudste broer van pas afgetreden Prinses Colori. PlezHANt is docent aardrijkskunde aan het Dr.-Knippenberg College in Helmond. Hij woont samen met zijn vriendin Kristel die hij drie jaar geleden tijdens het prinsenbal in De Zinn ontmoette. Een slepende knieblessure maakte een einde aan zijn actieve voetbalcarrière. Han is daarom nu verzorger en manusje van alles bij Nederwetten 1.

Carnaval vieren zij samen mi heul Wette en iedereen die zin heeft in een gezellig feestje in: “D’n 3 e helluft” (MFA), te Nederwetten.