Orkaan “Dennis” velt Nederwetten

De kwalificatie “orkaan” was wel iets te zwaar, maar toch was de stormachtige wind mede schuldig aan de nederlaag van RKVV Nederwetten. Met het resultaat van de uitwedstrijd in het achterhoofd (6-0 verlies) gaf aan de supportersschare van Nederwetten niet echt veel hoop, maar zeker in de eerste helft waren de teams minimaal aan elkaar gewaagd. Van beide kanten enkele kleine kansjes maar echt spectaculair waren de eerste 45 minuten zeker niet. In de 41e minuut kreeg Toon van Rooij nog een mooie kans om de 1-0 te scoren maar zijn inzet werd knap gepareerd door de WHV doelman.

Ruststand: 0-0

Na de thee werd WHV wel iets sterker maar in de 69e minuut kreeg Toon van Rooij de bal prima aangespeeld door Rick van Lieshout en hij rondde deze op zijn karakteristieke manier prima af . De  goed keepende WHV  doelman kon niets anders als de bal uit het net halen. 1-0. Alom tevreden gezichten bij de spelers en enthousiaste supportersschare van Nederwetten maar helaas kon niet lang van de voorsprong genoten worden want amper 2 minuten later haalde Ivo Kanters aan, op een afstand van zo’n 35 meter, en de bal belandde, mede gedragen door de wind  vlak langs de paal en daardoor onhoudbaar voor doelman Jordy van den Boogaard, in het Nederwetten doel. Dit was voor de WHV speler zijn eerste doelpunt sinds hij in het eerste van WHV speelt. Toen de supporters van beide partijen zich al, min of meer tevreden met een gelijkspel, hadden neergelegd, werd de 95e minuut voor Nederwetten alsnog noodlottig. Een poeier van opnieuw een grote afstand van Jork van de Rakt, verdween snoeihard achter de overigens prima keepende Jordy en bleef Nederwetten zonder punten op de winderige zondag.

Eindstand: 1-2