Een prachtige herfstdag in een zonovergoten Sportpark De Koppel. Ideaal weer om een lekker potje voetbal te spelen. Onder toeziend oog van de gloednieuwe Prinses Carnaval van Nederwetten kon het bijna niet misgaan vandaag.

Nederwetten in de vertrouwde opstelling toonde zeker in het begin de intentie om weer eens 3 punten in eigen huis te houden. Maar MVC werd sterker en in de 30e minuut overliep Rob van Gerwen de hele Wettense achterhoede en versloeg op fraaie wijze de Nederwetten doelman Jordy van den Boogaard. Even daarvoor werd een doelpunt van MVC nog afgekeurd wegens aanvallen van de keeper. In de 40e minuut echter een mooie aanval van Nederwetten. Roy Sleegers zag linksback Bram de Jonghe diepgaan, die nam de bal aan en met een loepzuivere trap verschalkte hij de MVC goalie in de verre hoek. 1-1. Nog voor de rust kreeg Wim van Kronenburg nog een opgelegde kans maar hij schoot ver over. In de slotminuut van de eerste helft werd Christiaan Baaten onrechtmatig neergehaald in het 16 meter gebied en scheidsrechter Vissers kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Toon van Rooij plaatste zich achter de bal maar schoot de bal rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

Ruststand: 1-1

Vol goede moed en aanmoediging van de supporters startte Nederwetten met gretigheid aan de 2e helft. In de 50e minuut lanceerde Ben van den Bruggen de Nederwetten spits Toon van Rooij en die maakte met een prachtig doelpunt, de 2-1. MVC werd wel sterker en kreeg wat kleine kansjes maar in de 82e,83e en 84e minuut onderscheidde keeper Jordy van den Boogaard zich met 3 zeker lijkende doelpunten. Hij ranselde ze allemaal uit zijn doel en mede daardoor kon Nederwetten de zware maar verdiende overwinning veilig stellen.

Eindstand: 2-1

De harde kern aan de stamtafel was het roerend eens. DIK VERDIEND en….dan smaakt een biertje toch weer net iets lekkerder. Volgende week vrij maar met een stijging van drie plaatsen op de ranglijst is het ook fijner rusten.