Een goede competitiestart in Bergeijk.

Prachtig voetbalweertje, en de vaste kern van de supporters van Nederwetten was ondanks de behoorlijke afstand naar Het Loo in Bergeijk afgereisd om het vaandelteam aan te moedigen.

In het 1e kwartier was Terlo iets meer in de aanval dan de bezoekers maar zonder noemenswaardige kansen te creëren. Een snoeihard schot van Cas Noten werd door doelman Jordy van den Boogaard prima gestopt maar de rebound werd door Sebastiaan Kromwijk alsnog binnen geschoten 1-0. Ondanks dat Nederwetten mooi voetbal liet zien bij tijd en wijlen, moesten ze toch met deze 1-0 naar de thee.

Ruststand: 1-0.

In de 2e helft werden enkele spelers gewisseld om als nog de aansluitingstreffer te realiseren. Terlo kwam er veel minder uit en Nederwetten ging met goede vechtlust verder en, in de 75 minuut, werd dit beloond. Een schermutseling voor het Terlo doel werd ingeschoten, ingekopt en tenslotte door de goed doorzettende Dennis van Esch diagonaal over de keeper binnen gekopt 1-1. Dit moesten de mannen van Henri Maas over de streep zien te trekken. Maar 5 minuten later werd het nog mooier, De doorgebroken, sterk spelende, Ben van der Bruggen werd binnen de 16 meter onreglementair neergehaald en de toegekende penalty werd door Bram de Jonge snoeihard binnen geschoten. 1-2. Terlo bracht pinchhitter Twan van der Looij in en die bracht toch nog een lichte mineurstemming voor Nederwetten door in de 90e minuut de 2-2 te scoren. Al met al toch een acceptabele uitslag.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Casteren en dan hopelijk de eerste 3 punter bij ons op Sportpark De Koppel.

Eindstand: 2-2