Het was gezellig druk op sportpark de Koppel in Nederwetten. Ondanks veel bewolking en van tijd tot tijd miezerige regen hadden velen de weg naar Nederwetten gevonden. Zeker ook uit Elsendorp waren de nodige supporters mee opgekomen.

De toch al zéér smalle selectie van trainer Henri Maas moest al na 10 minuten de eerste wissel toepassen omdat Tom Raaymakers al snel geblesseerd het veld verlaten met een pijnlijke achillespees. Invaller Dirk Renders , die daags van te voren een wedstrijd met de veteranen afwerkte, was zijn vervanger. Elsendorp was sterker en in de 12e minuut scoorde Leo Ribiero na een ongelukkige misser van Rick van Lieshout de 0-1. Amper 4 minuten later was het weer raak. Bruno Frietjes, hoe raar ook, een broer van Ribiero, scoorde op knappe wijze de 0-2. Met deze stand gingen beide teams naar de thee.

Ruststand: 0-2

In de 2e helft leek Nederwetten wat meer grip te krijgen op het spel van Elsendorp. Maar echte kansen werden niet gecreëerd. In de 72e moest keeper Jordy van den Boogaard een doorgebroken speler de doorgang beletten en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen aan Elsendorp. De doelman van Nederwetten kwam er genadig af met een gele kaart maar de penalty werd loeihard in de rechterbovenhoek geschoten door opnieuw Leo Ribiero. 0-3. Dirk Renders moest wegen een blessure ook weer vervangen worden en opnieuw een veteraan Kasper Janssen nam zijn plaats in. Een mooie aanval van Elsendorp werd in de 73e minuut prima afgerond door Silvan Kuipers en de 0-4 stond op het bord. Roy Sleegers moest met een hamstring blessure ook nog het veld verlaten en opnieuw een veteraan John van de Velden moest aantreden. Verder dan nog een bal tegen de paal voor Elsendorp gebeurde er niets meer en de spelers van zowel Nederwetten als die van Elsendorp konden zich storten in het feestgedruis dat speciaal voor deze dag georganiseerd was. En het feest duurde nog lang en ondanks het verlies liet Nederwetten toch zien hoe gezellig het is om te voetballen bij Nederwetten, dus weet je als jonge speler niet waarheen? Bij Nederwetten is iedereen welkom.

Eindstand: 0-4