Nederwetten heeft in Harrie van de Ven (52) een nieuwe trainer voor de dames gevonden. Wie is Harrie en wat zijn de wederzijdse verwachtingen? In dit artikel een sneakpreview.

Geboren en getogen in Eindhoven, gevoetbald bij Brabantia, werkzaam bij VDL, 12 jaar steward bij PSV; Harrie van de Ven is een echte Eindhovenaar. Na een kruisbandoperatie moest Harrie helaas stoppen als actief voetballer, maar hij is daarna wel altijd betrokken gebleven.

 

Doordat hun dochter Luna wilde gaan voetballen is Harrie samen met zijn vrouw Bianca betrokken geraakt bij het damesvoetbal.

Bij SV Marvilde werd in 7 jaar tijd een waar damesvoetbalimperium opgebouwd door de familie van de Ven. Wat begon met een gemixt team van jongens en meisjes is uitgegroeid naar een damesafdeling met ruim 100 meisjes en vrouwen verdeeld over 8 teams.

 

Als trainer/coach en coördinator van het damesvoetbal stortte Harrie jarenlang zijn ziel en zaligheid in het amateurvoetbal. In deze periode was er ook nog tijd over om een jongensteam te coachen. De voor ons bekende Daan Heesakkers speelde op dat moment in dat elftal (JO19) en er werd een goede band opgebouwd tussen de trainer en zijn pupil. Daan werd verliefd in Nederwetten en is enkele seizoenen geleden overgestapt van SV Marvilde naar Nederwetten. Natuurlijk werd de afspraak gemaakt dat Harrie een keer zou komen kijken naar zijn voormalig pupil.

De combinatie van Daan in actie bij Nederwetten 1, onze dames die een zwaarbevochten punt over de streep trekken en de derde helft in de gezellige kantine bleek voor Harrie de eerste stap om overtuigd te raken van de mooie uitdaging die Nederwetten te bieden had.

 

Uit de gesprekscyclus met het bestuur en een afvaardiging met de dames benoemde Harrie onder andere dat hij nu voor Nederwetten kiest omdat hij na alle jaren bij SV Marvilde toe is aan een nieuwe uitdaging en zich weer wil focussen op 1 team.

Harrie: “Plezier staat uiteraard voorop maar toch lijkt het me fantastisch om deze dames naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ben ervan overtuigd dat deze groep barst van kwaliteit en dat als iedereen er echt voor gaat we tot mooie dingen in staat zullen zijn.”

 

Binnen Nederwetten zijn we overtuigd geraakt van het spelinzicht van Harrie. Kenmerkend is dat Harrie communicatief vaardig is, hij is eerlijk en rechtvaardig, maar bovenal een voetbaldier. Met Harrie kun je altijd een praatje maken en zeker over voetbal.

 

“Ik kan niet wachten tot we weer het veld op mogen, ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.” Aldus Harrie. Nou Harrie, dat geldt voor ons ook. We wensen je heel veel succes en plezier bij onze dames!

 

Bestuur RKVV Nederwetten.