Prachtig weer om voetbal te kijken en daarom stond er veel publiek langs de lijn op sportpark “De Koppel” in Nederwetten.

In de eerste 20 minuten had Nederwetten een licht overwicht en creëerde  enkele kansjes om te scoren. Maar gaande weg de 1e helft werd Ollandia toch sterker en moest doelman Jordy van den Boogaart meerdere malen handelend optreden  om een achterstand te voorkomen. In de 50e !!! minuut van de eerste helft raakte Bart Sengers de bal bij een vrije trap nogal ongelukkig en was het voor Ollandia spits  Steven van Dijke een kleine een om de 0-1 op het scorebord te zetten. Zowel bij Nederwetten als bij Ollandia was het vermoeden dat de klok van de scheidsrechter nodig in de revisie moest maar…Ollandia kon wel met de 0-1 stand naar de thee.

Rust: 0 – 1

In de 2e helft gebeurde er veel meer. In de 53e minuut was het opnieuw Steven van Dijke die een niet te missen kans kreeg om Ollandia verder te doen uitlopen maar vond opnieuw de Nederwetten goalie op zijn weg. Amper 2 minuten later kreeg Giel van Korven een niet te missen kans  om op een pass van Toon van Rooij de gelijkmaker te scoren maar hij miste jammerlijk en schoot de bal hoog over het Ollandia doel. Een prachtige aanval van Nederwetten werd prima uitgevoerd en afgerond door Christiaan Baten die  kopte de bal prima in maar met een katachtige reactie kon Ollandia keeper Tom Wouters de bal nog keren. De scheidsrechter kon het allemaal niet meer zo belopen en kreeg het steeds moeilijker. Hij zag echter wel de overtreding van Roy Sleegers die zijn 2e geel kreeg en met rood het veld moest verlaten. Van de 70e tot de 80e minuut moest Jordy van den Boogaard nog menigmaal gestrekt gaan om de 0-2 te voorkomen maar in de 89e minuut kwam een prachtige aanval van Nederwetten met Thijs Merkx aan de basis die een vlijmscherpe voorzet gaf op Giel van Korven die scoorde de op dat moment verdiende 1-1. Maar…..helaas, nog in dezelfde minuut veroorzaakte een speler van Nederwetten een vrije trap en de matig ingeschoten bal werd door de Nederwetten keeper losgelaten en de attente Steven van Dijke zette de einduitslag van 1-2 op het scorebord.

Eindstand: 1 – 2