Een prachtige, zwoele herfstdag op sportpark de Koppel. Supporters van Nederwetten maar ook velen uit Keldonk profiteerden van het mooie voetbalweer.

Amper 1 minuut na het fluitsignaal van de scheidsrechter stond de stand 0-1 al op het scorebord. Leon van den Acker nam een prachtige vrije trap en verraste doelman Jordy van den Boogaard. Weer een minuut later ontfutselde Tom Raaymakers de bal aan de verdediging en kwam vrij voor de goalie van Keldonk. Met een fraaie schuiver verschalkte Tom de doelman en bracht de 1-1. De naast mij zittende voorzitter van Nederwetten, Willie Raaymakers hoor ik nog zeggen: “Ik voel dat we vandaag gaan winnen. Maar het liep allemaal anders. In de 19e minuut kopte Tom van den Broek een mooie voorzet prachtig binnen.1-2 derhalve. Weer 10 minuten later werd een verdedigingsfout door de pas 18 jarige Giel Jans. 1-3. Weer 3 minuten later een afstandsschot van Tom van den Broek 1-4 en nog voor de pauze ook nog een eigen doelpunt van Hein Snellen van Vollenhoven 1-5 Nederwetten kwam er in de 1e helft totaal niet aan te pas en de enigszins morrende Wetten supporters zochten wat troost in een kopje koffie.

Ruststand 1-5

De 2e helft ging het wel iets beter door enige omzetting, Hein Snellen van Vollenhoven schoof door naar het middenveld en Ben van den Bruggen vormde nu de verdediging met Willem van Rooij. Echter in de 65e minuut weer een verdedigingsfout die zorgde voor de 1-6 door Tom van den Broek . Nederwetten was een stuurloos schip dat vandaag echt tekort kwam. Leon van den Acker scoorde opnieuw uit een vrije trap de 1-7 en Ismael Boudouni 2minuten later de eindstand. 1-8. Vijf minuten voor tijd mocht de geblesseerde Toon van Rooij nog even proberen hoe het zat met zijn herstel en kon de supporters schare van Keldonk tevreden huiswaarts gaan en de harde kern van de Nederwetten supporters beginnen met de evaluatie van het debacle van deze dag.