Mariahout, de nummer vier in de competitie, had in de eerste helft duidelijk het heft in handen. Nederwetten liet zich te gemakkelijk aftroeven, was onzuiver in de passing en leed te snel balverlies waardoor het nauwelijks tot een aanval kon komen.

 

Bij Mariahout waren ze beter op elkaar ingespeeld, konden elkaar makkelijker vinden en gaven constant blindelings de dieptepasses op de opkomende verdedigers die voor het nodige gevaar zorgden voor het doel van Nederwetten. In de 11e minuut werd zo’n aanval over rechts opgezet en bleef de bal hangen in de verdediging van Nederwetten. De bal werd opgepikt door Tom van de Boogaard die in de draai de 0-1 maakte. In de 20e minuut werd Mariahout speler Coen van Eijndhoven van het veld gestuurd na een slaande beweging t.o.v. Nederwetten speler Chris v.d. Biggelaar.
Mariahout speelde ondanks een man minder een prima partij en kwam in de 25e minuut op een 0-2 voorsprong. Uit een corner werd de bal door keeper Peter Thoonen niet ver genoeg weg gestompt en belande voor de voeten van Freek Habraken die daarop de bal maar voor het intikken had. Aan het einde van de eerste helft werd Nederwetten sterker en 5 minuten
voor rust kwam Ben v.d. Bruggen alleen voor doelman Rick v.d. Heuvel maar de bal ging net langs. Op slag van rust kon de aansluitingstreffer genoteerd worden. Arne Raaijmakers schoot de bal uit een vrije trap via een verdediger van Mariahout onhoudbaar binnen. Ruststand 1-2.

In het begin van de tweede helft kwam Tim Barten van Mariahout dichtbij
een derde treffer maar keeper Thoonen verdedigde zijn doel met verve en
voorkwam een doelpunt. Bij Nederwetten was het misschien niet allemaal
even goed maar het toonde wel vechtlust om op gelijke hoogte te komen. Het
kreeg meer grip op de wedstrijd en in de 60e minuut kwam het dichtbij de
gelijkmaker maar Tom Raaijmakers werd teveel gehinderd om te kunnen
binnenkoppen. 10 minuten later was het wel raak. Een corner van Tim
Bunthof werd binnengeschoten door Niek Evers. Die inzet kon nog worden 
gekeerd door de doelman maar de bal kwam daardoor voor de voeten van Bart
Sengers die met een streep de bal tegen de touwen joeg. 2-2.
Mariahout drong daarna weer aan maar het was eerst Nederwetten dat bijna
op voorsprong kwam maar een schot van Niek Evers werd uitmuntend gepareerd door doelman v.d. Heuvel. Met nog 10 minuten te spelen trok Mariahout uiteindelijk toch de winst naar zich toe na een aanval over rechts werd de bal voorgezet en kon Tim Barten de 2-3 maken. Ben van der Bruggen was nog dicht bij de gelijkmaker maar zijn inzet belande op de paal.

Zondag nieuwe ronde nieuwe kansen uit tegen Brandevoort.

Leo Evers