Mariahout, de nummer vier in de competitie, had in de eerste helft duidelijk het heft in handen. Nederwetten liet zich te gemakkelijk aftroeven, was onzuiver in de passing en leed te snel balverlies waardoor het nauwelijks tot een aanval kon komen.

Bij Mariahout waren ze beter op elkaar ingespeeld, konden elkaar makkelijker vinden en gaven constant blindelings de dieptepasses op de opkomende verdedigers die voor het nodige gevaar zorgden voor het doel van Nederwetten. In de 11e minuut werd zo’n aanval over rechts opgezet en bleef de bal hangen in de verdediging van Nederwetten. De bal werd opgepikt door Tom van de Boogaard die in de draai de 0-1 maakte. In de 20e minuut werd Mariahout speler Coen van Eijndhoven van het veld gestuurd na een slaande beweging t.o.v. Nederwetten speler Chris v.d. Biggelaar.
Mariahout speelde ondanks een man minder een prima partij en kwam in de 25e minuut op een 0-2 voorsprong. Uit een corner werd de bal door keeper Peter Thoonen niet ver genoeg weg gestompt en belande voor de voeten van Freek Habraken die daarop de bal maar voor het intikken had. Aan het einde van de eerste helft werd Nederwetten sterker en 5 minuten
voor rust kwam Ben v.d. Bruggen alleen voor doelman Rick v.d. Heuvel maar de bal ging net langs. Op slag van rust kon de aansluitingstreffer genoteerd worden. Arne Raaijmakers schoot de bal uit een vrije trap via een verdediger van Mariahout onhoudbaar binnen. Ruststand 1-2.