Onder een stralende hemel trapte Nederwetten de wedstrijd af. Het was in het begin een beetje aftasten en in de 6e minuut kopte Willem van Rooy keihard tegen de onderkant van de lat.

Nederwetten had het idee dat er iets te winnen was vandaag maar in de  10e minuut weer door een ondoordachte actie in de verdediging scoorde Daan Dortmans de 0-1. Rik van Lieshout  schoot nog wel op de lat in de 21e minuut maar bij Nederwetten ging vanaf dat moment alles fout. In de 40e minuut knalde Tim van Alphen de 0-2 binnen en nog voor de rust keek Nederwetten al tegen een 0-3 achterstand aan door opnieuw een doelpunt van Daan Dortmans.

Na de pauze weinig verandering in het spel, over en weer wat kansjes maar in de 68e minuut rolde een vrije trap van Sytze Pennings langs de Nederwetten doelman 0-4

In de 80e minuut werd Pieter Donkers in de zestien onderuit gehaald en de toegewezen penalty werd door Koen van Gorp vlekkeloos ingeschoten. De eer was gered maar dat is voor Nederwetten de enige troost. Boerdonk was gewoon de betere en de 1-4 is daarom ook een terechte uitslag.

Volgende week LSV op bezoek in  Nederwetten en dat wordt de laatste kans om niet op de onderste plaats te eindigen.