In een zonovergoten maar ijskoud sportpark “de Koppel”, in Nederwetten heeft de ploeg van trainer Dennis Wouterse een zwaarbevochten maar verdiende overwinning behaald op Fiducia uit de Rips.

Het duurde tot de 25e minuut tot er wat leven in de wedstrijd kwam. Op een inzet van Fiducia kreeg keeper Koen Joosten niet onder controle en kon Toon van Zeeland simpel de 0-1 binnen schieten. Nederwetten kwam daarna iets beter in het spel maar Toon van Rooy kreeg de bal vrij voor de keeper niet in het vijandelijke doel.  In de 38e minuut was het wel raak. Koen van Gorp gaf de bal op maat aan Toon van Rooy schoot de bal prima binnen 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de warme thee leek het weer minder te gaan met Nederwetten maar in de 76e minuut gaf Mathijs Merks een strakke voorzet, Willem van Rooy stapte over de bal en zijn broer Toon knalde de 2-1 van dichtbij binnen. Ben van der Bruggen moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Raymond Gates die samen met de hele achterhoede knap stand hield. Fiducia  werd al maar sterker en voor de kleumende supporters werd toch nog even billen knijpen. Tot in de “97e”minuut een pass van Tim Bunthof terecht kwam bij opnieuw Toon van Rooy  en die scoorde hier mede zijn hattrick voor Nederwetten. Nogmaals, dik verdiend maar zwaar bevochten.

Volgende week op bezoek bij ELI uit Lieshout en proberen deze lijn vast te houden.