Nederwetten huldigt 8 jubilarissen en bedankt de vrijwilligers op een geslaagde avond in het Piet Renderspaviljoen. In dit artikel een verslag over de clubloopbaan van de blauw-witters.

De jubilarissen dit jaar zijn:

Bovenste rij: John van der Velden, Frank Ploegmakers, Pieter Donkers, Roeland Bocken, Jan van Rooij.

Onder zittend: Stef Bocken, Stefan van der Velden, Erwin van der Velden.

Zij ontvingen naast een verhaaltje van de voorzitter ook een zilveren speldje en een grote bos bloemen.

We zijn er trots op dat jullie al zoveel jaren aan onze vereniging verbonden zijn. Allen van harte gefeliciteerd! Verderop in dit artikel meer hierover.

 

Allereerst de vrijwilligersavond:

Het laatste jaar is er best veel gebeurd bij ons clubke.

We zijn eigenaar geworden van het paviljoen.

We hebben het asbest dak laten vervangen door een geïsoleerd dak.

Het hoofdveld is geheel gerenoveerd.

Op schooldagen worden er twee groepen  (22 kinderen) opgevangen. De sport BSO.

 

Om dit allemaal te kunnen doen hebben we gemotiveerde mensen nodig. Onze trouwe vrijwilligers zorgen voor:

De trainingen.

Zijn leider van een team of zijn scheidsrechter.

Ze Poetsen.

Zijn kantinepersoneel.

Op maandagochtend de Vutploeg.

Halen maandelijks het oud papier op.

De sportparkdienst.

De kaartavonden.

De sponsorcommissie.

De activiteitencommissie.

De technische commissie.

Het Koppeltje.

de belijning van de velden en niet te vergeten de vele was na de wedstrijden.

Het bestuur doet ook nog wat maar dat is meer hobby.

 

Allemaal heel hartelijk bedankt.

 

Verder met de jubilarissen:

 

Frank(kie) Ploegmakers

Maarliefst 50 (!!!) jaar blauw-witter!

Frenkie zoals ze hem ook wel noemde, Een stille en gewaardeerde kracht rechts in de verdediging. Frank moest het niet hebben van zijn loopvermogen maar meer van zijn spelinzicht. Een gestolen quote van Willem van Hanegem past wel bij hem. Ik was niet de snelste maar ik was nooit te laat. Jammer, door zijn voetbalcapaciteiten werd Nederwetten al snel te klein. Ik heb me laten vertellen dat hij in België is gaan spelen, ik weet niet precies welke grote club hem aangetrokken heeft. Hij is daar ook gaan wonen.

Wij kunnen ons niet herinneren dat hij ooit gescoord heeft, dus de mooiste goal die nooit gemaakt is komt in ieder geval op zijn naam.

Frank had conditie genoeg, tenminste zo leek dat,  hij kon dus gewoon roken tijdens het warmlopen en bij het eerste fluitsignaal maakte hij de peuk pas uit. De derde helft was ook heel belangrijk voor hem. Het is dit jaar wel het jaar van de jubileums voor Frank. 50 jaar Wette en 25 jaar bij zijn werkgever Rols machine onderdelen

Loyaal en trouw aan zijn club, zijn werkgever en natuurlijk aan zijn vrouw Lucinda.

Frenkie van Harte gefeliciteerd

 

Hierna de 25 jarige jubilarissen.

 

Jan van Rooij

Jan is dan wel 25 jaar lid van onze vereniging, maar heeft zelf nog nooit gevoetbald.

Hij is wel trouw bezoeker van de nieuwjaarsreceptie.

Jan heeft Nederwetten in zij hart gesloten, dat is wel te zien aan zijn lidmaatschappen van vele verenigingen, en maatschappelijke organisaties. Zoals het Sint Anna Gilde , CV de Wetters en de Heilige Lambertus parochie, de KPJ wat later DOEN is geworden en ik zal er nog wel enkele vergeten zijn . Hij heeft bij deze verenigingen en instanties diverse bestuur functie bekleed en is nog steeds actief. Jan staat midden in de maatschappij en daarom wordt Jan gehuldigd om zij 25 jarig lidmaatschap van Rkvv Nederwetten.

Jan van harte gefeliciteerd.

 

Pieter Donkers

Na een korte periode in het Gerwens groen kreeg Pieter al gauw in de gaten dat het Nederwettense blauw beter bij zijn lange manen zou passen. Al vroeg in de jeugd maakte Pieter de overstap naar Nederwetten, waar hij als snelle spits de doelpunten aaneen reeg.

In de senioren was er destijds een grote selectie en toen de A-jeugd overkwam was er ook een super gezellig 2e elftal waarin Pieter wekelijks zijn opwachting maakte. Het voetballen was vaak vroeg in de ochtend en het uitgaansleven moest nog volop ontdekt worden. Geen goede combinatie voor Pieter. Ouders Ad en Ans moesten dan ook regelmatig eens bijspringen om nog wat spullen na te brengen als Pieter het niet haalde om rechtstreeks van een avondje uit op tijd te zijn. Ook Jan & Maria van de kantine participeerden hierin. Pieter belde onderweg naar de kantine gewoon even op hoe laat de tosti klaar moest liggen. Jan en Maria deden dat gewoon en dat werd zeer gewaardeerd.

Na de gezellige tijd bij het tweede kwam er een periode in Nederwetten 1, Pieter nam in de kleedkamer de plek van Pietje Renders over. Rechts achter de deur was de plek waar Pieter al jaren op aasde en je hoefde niet te proberen om daar je spullen neer te zetten. Pieter maakte zich bij trainers en teamgenoten erg geliefd door zijn aanstekelijke fanatisme. Twee promoties en een paar schitterende derby’s tegen Gerwen, waarin Pieter vaak wist te scoren, waren hoogtepunten.

Er zou nu ook nog een heel verhaal kunnen volgen over heel veel bier, Rode Port, afmelden op zondagochtend na een nachtelijke valpartij met de fiets en de vele gekkigheden op teamweekenden in onder andere Texel, maar wij willen hier niet het risico lopen een trouwe sponsor te verliezen.

Sinds de oprichting van zijn bedrijf Nuenhem Tuinen is Pieter vrijwel direct sponsor geworden van onze vereniging. Wat zijn blauw-witte clubhart maar weer eens onderstreept. Na eerst een aantal jaren bordsponsor te zijn geweest is Pieter nu zelfs tenue-sponsor.

Zelf heeft Pieter ook jarenlang deelgenomen aan de sponsorcommissie en nog steeds is hij bij alle activiteiten van de vereniging aanwezig. Al met al een zeer gewaardeerd lid die op meerdere vlakken bewezen heeft voor onze vereniging.

 

Stef Bocken

Stef is een van de vele stille krachten van onze vereniging.
In de jeugd heeft Stef als keeper een goede naam gemaakt en daarna zelf ook weer afgebroken toen hij het uitgaansleven ontdekte. Stef hield wel van een borreltje en liet zich daarbij ook nog wel eens opnaaien. Toen Stef een keer meer dood dan levend in zijn bed werd aangetroffen na een avondje doorhalen kreeg het hele elftal van Stef een toespraak over het omgaan met drank. Vader Jan was zich rot geschrokken en deelde dit met het team en de andere ouders. “Hij zag zo grauw als een krant”.

Stef was aanvankelijk een erg goede keeper die op techniek aardig wat mooie reddingen op zijn conto schreef. Toen Stef hij in De Esrand ging wonen heeft hij, na een sabbatical van enkele jaren, zijn keepershandschoenen weer opgepakt. In de selectie was Stef een betrouwbare speler die altijd positief was en zijn afspraken na kwam.

Later in het vierde was Stef ook helemaal op zijn plek en werd erg gewaardeerd door zijn teamgenoten. Stef verzaakte nooit, totdat zijn rug tegen begon te stribbelen. Ondanks een mooie samenwerking met Peter Thoonen en Piet Renders was het op den duur onmogelijk om door te gaan met keepen en werden de handschoenen uiteindelijk definitief aan de wilgen gehangen. Ondanks dat zien we Stef nog steeds regelmatig bij de voetbalclub. Rondom het vierde, de veteranen of bij clubactiviteiten.

 

Roeland Bocken

Roeland is eigenlijk helemaal geen voetballer, noch keeper. Toch heeft hij dit jarenlang gedaan, want Roeland houdt wel erg van de dynamiek rondom het team. De gezelligheid en natuurlijk de vele vriendschappen van vriendengroep Rotzooi. Een sigaretje of 10 en een pilske hoort er natuurlijk ook bij.

Eenmaal bij de senioren werd Roeland al gauw leider. Niet meer op het veld, maar toch erbij, ter ondersteuning en voor de sfeer.

Echter; na een aantal jaren werd zijn andere passie; het vissen, steeds tijdrovender en moesten er keuzes gemaakt worden. Inmiddels is Roeland een gepassioneerd visser en daar gaat veel van zijn vrije tijd in zitten. Desondanks zien we Roeland gelukkig ook nog af en toe bij de vereniging en dan is het direct weer als vanouds.

Roeland is woonachtig in Geldrop en is al sinds jaar en dag schilder. Door zijn grote netwerk en goede naam in Nederwetten is hij nog steeds veel actief in ons dorp.

Toen Roeland een decennium geleden stopte met alléén zwart werken moest er vanzelfsprekend ook een logo op de bedrijfsbus komen. Daarmee trek je in Nederwetten natuurlijk de aandacht van onze sponsorcommissie, die er dan als de kippen bij zijn.

Zelden werd een bedrijf zo snel en gemakkelijk tenue-sponsor. Roeland vond het een vanzelfsprekendheid om sponsor te worden en is inmiddels zelfs al zo’n 8 jaar tenue-sponsor van de veteranen en tijdens ons jaarlijkse sponsortoernooi speelt het team van Danny Koevermans steevast in de shirts van Bocken Schilderwerken.

 

John van der velden

Altijd een betrouwbare rechtsback en zoals zijn vader Hans. John is de beste voetballer van het gezin aan de hoekstraat

(op Hans na dan). John heeft snelheid, is fysiek sterk, heeft een goeie pass en heeft spelinzicht. John speelde nog jaren verdienstelijk in het eerste elftal, nu na al die selectiejaren is hij toch aan het afbouwen in lagere elftallen of bij het veteranen elftal. John is niet echt technisch, maar heeft een goede inzet en is daarmee een dienende speler voor het team. John ging vaak bij de dames kijken en daar viel zijn oog op Anniek, ik zag het want ik was toen daar leider van, ze zijn nu al jaren samen en hebben twee kinderen. John staat altijd klaar om andere teams uit de brand te helpen bij spelerstekorten.

 

Erwin van der Velden

Eveneens van origine rechtsback Moest het niet van zijn snelheid hebben, maar meer van zijn inzicht. Simpel afspelen naar een teamgenoot die dichtbij staat, Erwin blinkt niet uit in splijtende steekbal of een pass over 40 meter! Voetbal had vroeger niet altijd de hoogste prioriteit bij Erwin, rondjes rijden door Nederwetten met zijn skelter was minstens zo belangrijk. Prettige teamgenoot die nooit lastig in de groep is. Erwin is een eigen bedrijf begonnen waar hij mooie dingen maakt ijzer. Ook Erwin ging vaak bij de dames kijken en daar viel zijn oog op Carolien, ze wonen nu in een prachthuis in stad van Gerwen en hebben eveneens twee kinderen. Erwin is nog een trouwe speler en rechtsback bij onze veteranen.

 

Stefan van der Velden

De jongste heeft het minst lang actief gevoetbald. In de jeugd was het best een snel en fel menneke. Enkele jaren geleden heef Stefan nog eens de keepershandschoenen aangetrokken, maar dit was geen lang leven beschoren. Hij verhuisde naar Mierlo en is sinds toch steunend lid gebleven van zijn oude club en zo draagt hij zijn steentje bij. Ik hoop dat hij dat niet gedaan heeft om allen zijn 25 jarig jubileum te halen en dan te stoppen, maar ook doorgaat naar een 40 jarig jubileum.

 

En het zou nog een lange avond worden. Bedankt iedereen voor een topfeest!