Op het mooie sportcomplex van Nederwetten was het een drukte van belang. Velen waren gekomen om een heuse interland tussen Nederland en België te aanschouwen.

Rond de  klok van 4 uur kwamen 2 bussen met een Belgisch kenteken de parkeerplaats bij het Piet Renders Paviljoen oprijden en daaruit stapten de afgetrainde mannen van het Belgische team. De spelers van de veteranen van Nederwetten waren door de Belgen uit Hamont uitgedaagd om een wedstrijd te spelen en waren klaar om die uitdaging aan te gaan. Meestal hebben ze op zaterdag voor een wedstrijd tussen 10 en 13 spelers maar vandaag kon uit wel 20 veteranen geput worden. De verwachting was, dat dit Belgische varkentje wel even gewassen zou worden maar al in de eerste helft keek Nederwetten tegen een 0-3 achterstand aan.

In een zeer sportief gespeelde wedstrijd,  maakten de Belgen na de pauze nog een doelpunt. Op deze eindstand hadden de Wettenaren niet gerekend. Enige dissonant in dit treffen dat Arjen Hartman van de Nederwetten spelers, die eigenlijk een proefwedstrijd speelde, bij een onschuldige actie, met een afgescheurde Achillespees naar het ziekenhuis moest.

De Wettense veteranen maakten zich klaar om dan toch zeker de 3e helft te winnen. Ook hiermee hadden ze het zwaar. De Belgen gingen direct na de wedstrijd niet meteen naar de kleedkamer maar trokken de voetbalschoenen uit en op de sokken, in tenue nog, begonnen ze met een paar pintjes. De klaargezette lange tafel in de kantine stroomde snel daarna vol en het feest kon beginnen. De Tapkraan bleef bijna constant lopen en de sfeer was optimaal. Rond zes uur werd een geweldige Chinese Rijsttafel geopend,  die door verschillende mensen was aangeboden. Naar later bleek komen de smaak van Belgen en Nederlanders aardig overeen want aan het einde waren de meeste schalen aardig leeg. Door de kantine klonk de Brabançonne en ook het Wettens clublied en tot in de kleine uurtjes bleef het gezellig. Een treffen als dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Beterschap voor onze geblesseerde proefspeler Arjen en hartelijk dank Belgische vrienden!

Verslag: Louis Staals