Het was een prototype 1e decemberdag. Bewolkt, zuur en koud en vele bezoekers stonden dan ook handenwrijvend en voeten stampend langs de lijn op sportpark de Koppel, maar om te voetballen was het best om te doen.

En ze deden dan ook hun best de mannen van trainer Henri Maas. Nederwetten voetbalde vrij en gecontroleerd. Iedereen deed zijn werk en ook de tegenstander Nieuw Woensel liet goed voetballen en de partijen hielden elkaar goed in evenwicht. Niet echt sprankelend maar toch zeker het aankijken waard. Voor de rust waren er, behalve een schot van Toon van Rooij in de 38e minuut weinig hoogtepunten te beleven en ook in de 42e minuut speelde Toon de Nieuw Woensel keeper uit buiten de 16 maar deze liet zich vallen en kreeg alsnog een free Kick tegen. Met een 0-0 stand met de rust kon iedereen zich wel vinden.

Ruststand: 0-0

Na de rust begon Nieuw Woensel sterk. Nederwetten had enige tijd nodig om weer in het ritme te komen maar dat werd gevonden in de 54e minuut. Eerst schoot Toon van Rooij nog snoeihard onderkant lat en in de 58e minuut nam Tom Raaymakers de bal vol op de pantoffel, die werd enigszins van richting veranderd maar telde evengoed als een mooie treffer. 1-0 voor de blauwwitten.

Amper 2 minuten later soleerde Toon van Rooij vanaf het middenveld door de hele Nieuw Woensel defensie en scoorde op sublieme wijze. 2-0 Een ongekende weelde de laatste tijd. In de 74e nog een grote kans op 3-0 maar de bal kwam op de lat. Nieuw Woensel profiteerde eigenlijk direct van de euforie van Nederwetten en in de 66e minuut zette Jordi Verhagen goed door en passeerde de Nederwetten doelman, 2-1. Weer 5 minuten later was het weer raak en opnieuw Jordi Verhagen tekende voor de 2-2. Nederwetten was helemaal van slag en Jens van Mil maakte de catastrofe voor Nederwetten compleet door in de 73e minuut ook nog de 2-3 te scoren. Resumerend kan gezegd worden prima 1e helft mooie doelpunten in de 2e, maar teveel concentratie verlies halverwege de 2e helft.

Volgende week naar het Oventje en dan maar weer de punten mee naar huis te nemen.

Eindstand: 2-3