Ondanks twee fikse blessures toch winst voor RKVV Nederwetten.

Een foto van de geblesseerden? Kijk op ons Instagram-account.

Via onze website of Instagram.com –> @rkvvnederwetten

Amper 10 seconden na het beginsignaal kwam Tom Raaijmakers ongelukkig terecht en moest met, na later bleek met een zwaar gekneusde enkel en opgerekte enkelbanden het veld verlaten. Zijn vervanger was Pieter Donkers.

In de 10e minuut kwam Nederwetten na een goed genomen vrije trap van Toon van Rooij op een 0-1 voorsprong. In de scrimmage die voor het doel ontstond kon via Willem van Rooij, Giel van Korven het laatste tikje geven. Een ongekende weelde sinds lange tijd voor het eerste team van Nederwetten. Maar binnen een minuut ebde de vreugde al weer weg. Een voorzet van SPV werd direct op de pantoffel genomen door Huub van Rooy en Nederwetten doelman van den Boogaard hoorde alleen het suizen van het loeiharde schot. 1-1.

Een zelfde situatie deed zich voor in het voordeel van Nederwetten toen een voorzet van Nederwetten ook snoeihard werd binnen geschoten door Jesper Franc 1-2. Nederwetten werkte hard, probeerde zoveel mogelijk  SPV van het doel te houden maar bij een doorbraak van SPV in de 27e minuut haalde Willem van Rooij zijn tegenstander binnen de 16 meter onderuit. Hierbij blesseerde Willem zichzelf vrij ernstig en moest hij ook net als Tom Raaijmakers afgevoerd worden naar het Elkerlyck ziekenhuis in Helmond waar 7 hechtingen zijn zwaar gehavende knie weer een beetje toonbaar te maken.  De toegekende penalty werd feilloos binnen geschoten en met 2-2 konden de mannen van Nederwetten gaan rusten.

In de 2e helft werd SPV wel wat sterker maar keeper van den Boogaard behoefde slechts enkele keren handelend op te treden. Het spel werd wat ruwer maar de scheidsrechter kon de gele kaarten op zak houden. Ook Nederwetten kreeg nog enige goede kansen. Giel van Korven raakte nog de onderkant van de lat maar het duurde tot de 72e minuut voordat het harde werken van de achterhoede, en Pieter Donkers die bleef sleuren in het bijzonder, beloond werd. Een diepe bal van Giel van Korven werd door Toon van Rooij mooi aangenomen en hij omspeelde de SPV keeper en legde tot grote vreugde van de trouwe Nederwetten supporters de bal in het net. 2-3. Mede door de wilskracht en het vele werk van het hele team was dit dik verdiend. En het werd nog mooier toen opnieuw Toon van Rooij de buitenspelval omzeilde en weer  alleen op de SPV doelman af kon stevenen  en de 2-4 uitslag op het scorebord zette.

Een verdiende overwinning behaald door teamgeest en een geweldige inzet en met deze manier van voetballen zullen we volgende week proberen om het koploper RKPVV lastig te maken.

Door: Louis Staals