Onder fantastische omstandigheden krijgt rode lantaarndrager Nederwetten de kans om thuis tegen de nummer 7 van de ranglijst, HSE uit Eindhoven, orde op zaken te stellen. Het is de ploeg van trainer Toon van der Loo er alles aan gelegen om de vernedering van afgelopen week tegen Tongelre van weg te poetsen en zo snel mogelijk van de laatste plaats af te geraken.

Onder het toeziend oog van massaal opgekomen Wettens publiek laat Nederwetten meteen zien dat het vandaag uit een ander vaatje gaat tappen. Geen millimeter ruimte werd er gegeven aan de spelers van HSE, die duidelijk onder de indruk leken van het geweld dat door de blauw-witten  aan de dag werd gelegd.

Een enorm veldoverwicht leidde  tot een 2-0 voorsprong in binnen het kwartier. Ongekende weelde voor de Nederwettenaren. De door Tim Bunthof flink op de huid gezeten rechtsachter van HSE verspeelde de bal die bij Toon van Rooij voor de voeten belande. Toon zag dat de keeper wat ver voor zijn doel stond en twijfelde niet, vanaf een meter of 20 lepelde de spits de bal met zijn linkervoet over de HSE doelman in het net. 1-0. Even later volgde een indraaiende corner van Christiaan Baaten die door Bart Sengers op de doellijn het laatste zetje in de goede richting meekreeg. 2-0.

In de 29e minuut leek er toch een vlaag van mineur over Sportpark De Koppel heen te komen hangen. Vanuit het niets liep keeper Jordy van de Boogaard tegen een rode kaart aan. Weliswaar terecht, want hij haalde een doorgebroken speler neer, de scheid kon niet anders, maar toch; zó zonde! De wet van Murphy lijkt dit seizoen van toepassing in Nederwetten. Overigens was dit niet alleen een fout van de doelman, de zoveelste verkeerde terugspeelbal op de onfortuinlijke Jordy is toch ook wel een puntje van aandacht voor de hele selectie, want dit zien we helaas wekelijks misgaan. Reserve doelman Sebastiaan Oppenau debuteert in het vaandelteam en Tim Bunthof, die de laatste weken steeds beter aan het spelen is, werd geslachtofferd.

Over de wet van Murphy gesproken; 2 minuten na de rode kaart werd er een overtreding in het strafschopgebied van Nederwetten gemaakt en de goed fluitende scheidsrechter Lars van Crey kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd door HSE feilloos benut en keeper Oppenau kon meteen vissen. 32e minuut 2-1.

In minuut 38 een mooie solo van Toon van Rooij, die karakteristiek vanaf links naar binnentrekt en verwoestend uithaalt in de korte hoek. 3-1.

Nog voor rust wordt het nog 3-2. Een juweel van een doelpunt door de roodharige aanvaller van HSE, die zich niet alleen door zijn haarkleur onderscheidde van zijn teamgenoten, maar ook door een fantastische omhaal te maken. Wederom was keeper Oppenau kansloos, wat een goal!

Ruststand:  3-2

In de tweede helft moest HSE gaan proberen de overtalsituatie uit te drukken in de score. Á la Manchester City werd de druk op Nederwetten gedurende zo’n beetje het gehele tweede bedrijf flink op gevoerd. De ervaren Nederwettense defensie leek hier echter niet van onder de indruk. Ondanks het geringe balbezit bleven echte kansen voor HSE uit. Laatste man Niek en mandekkers John, Willem en Bart stonden hun mannetje. Het was wachten op een succesvolle tegenaanval van Nederwetten, want er lag veel ruimte en er werden al wat grote kansen gemist.

Ongelukkig werd het toch nog 3-3. De spits van de omhaal maakte in de 70e minuut ook nog een gewoon doelpunt, maar waar HSE dacht aan de winst kropen de 10 Nederwettenaren uit hun schulp. Binnen 1 minuut bracht aanvoerder Giel van Korven Nederwetten weer op voorsprong. 4-3. Het publiek was uitzinnig van vreugde, niet wetende dat er nog een spetterend sluitstuk aan zat te komen.

Linksachter Bart Sengers, die toch al een geweldig seizoen doormaakt, houdt van hard schieten, dat weet iedereen in Nederwetten en omstreken die wel eens een bal in de tuin gevonden heeft. Maar wat hij hier deed! Het doelpunt van het jaar! Een van de vele counters van Nederwetten leidde tot een voorzet van Jesper Franc . Zijn voorzet vanaf de rechterkant ging over alles en iedereen heen, althans, zo leek het. Totdat bleek dat ook onze Bart vanaf achter mee opgestoomd was. Zonder na te denken nam hij vanaf een meter of 15, een stukje voorbij het doel, de bal vol op de pantoffel. De keeper heeft deze bal alleen gehoord en we zijn allemaal blij dat er niemand per ongeluk in de baan van het schot stond, want dat zou niet goed afgelopen zijn. Wat een doelpunt, wat een overtuiging, wat een teamgeest (ook bij het juichen). “Dit doelpunt is een symbool voor hoe de ploeg gestreden heeft”, aldus trainer Rutger Maters, die er aan toevoegde: “Dit is de manier hoe we Nederwetten willen zien spelen, hard werken met zijn allen, als een team!”

Eindstand: 5-3

RKVV Nederwetten is weg van de onderste plek en heeft met een blok van twee wedstrijden tegen Fiducia voor de boeg (red. Zondag 15e en donderdag 19e april ) de mogelijkheid om de weg naar boven verder door te trekken.