PVV een maatje te groot voor Nederwetten. Ondanks het feit dat Nederwetten in de winning mood was, is dat op de zondagmiddag absoluut niet tot uiting gekomen.

Slechts een half uur wist Nederwetten te voorkomen dat er niet gescoord werd door PVV. Vele corners bleven zonder rendement en een geweldige knal van 5 meter afstand vond nog doelman Jordy van den Boogaard op zijn weg. De keeper moest wel even opgeknapt worden maar hij kon de wedstrijd vervolgen. Reeds amper op de helft  van de eerste helft moest aanvoerder Giel van Korven weer geblesseerd het veld verlaten en mocht Rick van Lieshout het gaan proberen.  Een zuiver doelpunt van Toon van Rooij werd ten onrechte afgekeurd omdat hij, komende van eigen helft met een mooie lob de PVV keeper passeerde, maar de scheidsrechter bleef onverbiddelijk. 3 minuten later gaf Iliias Benhisja een voorzet die onbedoeld over de Nederwetten keeper in het doel waaide. Dat was de 1-0 en amper 3 minuten later knalde Tonny van Wijst de 2-0 binnen. Dit was ook de ruststand.

Rust: 2-0

Na de rust kon sterkhouder van de achterhoede Willem van Rooij ook niet verder en moest Tim Bunthof in zijn plaats beginnen. Na 15 minuten in de 2e helft knalde Tonny van Wijst met een afstandsschot de 3-0 in de touwen. En toen ging het hard 4-0 door een eigen doelpunt van Rick van Lieshout. Nederwetten was het spoor helemaal bijster en enkel het harde werken van o.a Christiaan Baaten was het enige positieve wat te melden was van Nederwetten zijde. Van der Laak knalde de 5-0 binnen op aangeven van Anthony van Lierop. Chris Verhallen zorgde voor de 6-0. Anthony van Lierop  van PVV kreeg even later een rode kaart toen hij na zijn eerste gele kaart zijn shirt uit trok en met ontbloot bovenlijf het veld af wandelde. Dit had zijn 2e gele, dus rode kaart tot gevolg. Chris Verhallen kon ondanks de numerieke minderheid de 7-0 binnen schieten toen hij ongehinderd op de Nederwettense doelman kon lopen. Toen Uw verslaggever al onderweg naar de uitgang was moest hij toch nog even aantekenen dat Tim Smits de 8-0 had binnen geschoten. Blamage voor Nederwetten al moet gezegd dat koploper RKPVV niet voor niets aan kop gaat in deze klasse.

Eindstand: 8-0

Volgende week beter. We spelen dan uit tegen middenmoter HVV in Helmond.

Door: Louis Staals