Donkergrijze wolken en een temperatuur waarvan de tenen los in de schoenen kwamen van de kou, waren de ingrediënten voor de wedstrijd Nederwetten – Boerdonk.

Slordige passes en te weinig felheid waren de reden  dat in de eerste helft de veel sterkere partij was. In alle linies was de tegenstander agressiever , sneller en effectiever. Gelukkig was keeper Jordy van den Boogaard van Nederwetten wel bij de les en kon hij meerdere malen voorkomen dat Nederwetten op achterstand kwam. In de 30e minuut kreeg een speler van Boerdonk een directe rode kaart voor een onbesuisde actie op Roy Sleegers. Het voordeel van een 11 tegen 10 pakte voor Nederwetten echter alles behalve goed uit want na 2 minuten werd  Boerdonkse spits in de zestien meter onderuit gehaald. De toegekende penalty werd door Jop Vermeulen keihard binnen geschoten 0-1. Nederwetten kreeg nog wel een kans om te scoren toen Toon van Rooij een gave voorzet van Mathijs Merks net naast kopte. Derhalve konden de beide ploegen met deze stand naar de warme thee.

Rust 0-1

In de tweede helft kwam Nederwetten wel iets beter in het spel maar behalve wat kleine kansjes was het zeker niet hart en voeten verwarmend. Mathijs Merks werd vervangen door Jesper Frank die bevredigend in viel en een mooie voorzet van Wim van Kronenburg bijna voor het in koppen had maar hij mistte jammerlijk de aansluitingstreffer. In de 68e  minuut kreeg Ben van den Bruggen ook nog zijn 2e gele kaart en bracht de bemanning aan beide zijden op tien. In de 74e minuut werd een mooie aanval van Boerdonk ongelukkig afgestraft doordat Christ van den Biggelaar de bal keihard in eigen doel werkte. 0-2. Ondanks dat de 2e speler van Boerdonk Jules Savelberg in de 78e minuut met direct rood ook in kon rukken wist Nederwetten niet meer te scoren en moest genoegen nemen met, objectief gezien een verdiende overwinning voor Boerdonk.