De donkere wolken boven sportpark “De Koppel“ leken een voorbode te zijn voor wat Nederwetten te wachten stond in de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys.

Reeds enkele seconden na de aftrap moest de debuterende keeper Jordy van den Boogaard de bal uit het net halen na een snelle actie van Nick Beerkens. 0-1.

11 minuten later stond de  dezelfde speler in voor de 0-2 toen hij met een strak schot opnieuw het doel trof. Ofschoon de zon toch weer door het wolkendek brak gaf dat geen verlichting aan Nederwetten want bij een strak genomen vrije trap kopte Willem van Rooij ongelukkig in eigen doel. Dit was de 0-3 en dat allemaal binnen het half uur. De hele Nederwettense supporters schare stond vol ongeloof dit drama aan te zien, en het werd nog veel erger want weer Nick Beerkens trof nog voor de rust 2x het Nederwetten doel en de ruststand op 0-5

In de eerste minuut was het weer meteen raak toen Rob Keunen in buitenspel positie de 0-6 op het scorebord bracht. Nederwetten was helemaal uit zijn doen en behalve een schot op de kruising van Toon van Rooij in de 69e minuut kwamen zij niet. In de 71e minuut een doorbraak van Milheezer Boys die onreglementair werd onderbroken in het strafschopgebied en de daaropvolgend penalty werd door Toine van den Brande binnen geschoten 0-7 en Koen van Meils en Rob Keunen bepaalde de stand op 0-9 . Nick Beerkens knalde met zijn 6e doelpunt ,  een volley, de 0-10 op het scorebord iets wat, volgens ingewijden van Nederwetten nog nooit in 50 jaar was gebeurd.

Nederwetten heeft een zwarte bladzijde in zijn bestaan toegevoegd en we zullen maar hopen dat hier ook weer leermomenten in zitten voor de op zich jonge ploeg van Trainer Toon van der Loo.

en enkel positief geluid mag ook niet ontbreken want er was een Nederwettenaar die wel gelukkig was met deze stand en dat was Dennis Wouterse ex-trainer van Nederwetten en nu hoofdtrainer bij Milheezer Boys en die in Nederwetten woont..

Volgende week naar Ollandia en dan kan alles weer anders zijn. Toch?