Op een stralende zondag was “Wette 1” afgereisd naar Odiliapeel, medekoploper in onze klasse.

Het eerste wapenfeit was van de gastheren, een schot van dik 20 meter ging juist over de kruising van onze goalie Jordy van den Boogaard. Hierna nam Nederwetten het heft in handen om dit vervolgens de gehele 1e helft niet meer af te staan. In de 5e minuut al een bijna niet te missen kans voor Giel van Korven op een goede voorzet van Mathijs Merks. De keeper redde. Hierna een goedekans voor Toon van Rooij maar zijn schot ging naast. Giel onderbrak een aanval van Odiliapeel en stuurde Toon recht door het midden weg. Koud kunstje voor Toon en daar was de 0-1. Ook Wim van Kronenburg kwam alleen voor de keeper maar helaas geen 0-2.
Achterin en opmiddenveld stak het goed in elkaar en zelfs rechtsback Rick kwam alleen voor de keeper, echter opnieuw geen doelpunt. Na 25 minuten kon Toon van Rooij opnieuw op avontuur en hoewel hij zijn directe tegenstander niet voorbij kwam was het toch raak. Bang geworden om te happen bleef de verdediger stil staan en Toon krulde van circa 12 meter vanuit stand de bal in de verre kruising: 0-2. Echt een 18 karaats doelpunt.
Hierna nog een kopkans voor Willem van Rooij,maar helaas over.

Rust: 0-2

In de 2e helft moest Roy Sleegers zich laten vervangen door Tom Raaijmakers. Odiliapeel pakte de boel wat energieker aan en werd af en toe gevaarlijk. Nederwetten was spaarzaam gevaarlijk met uitvallen, maar de grote kansen kwamen niet meer. Na een kwartier viel Mathijs Merks zeer ongelukkig op de schouder en deze was uit de kom. Hein Snellen van Vollenhoven betrad het veld. Odiliapeel ging “Va Banque” spelen en Nederwetten kwam er steeds minder uit. Een schot uit de 2e lijn werd gepareerd door keeper Jordy van de Boogaard, maar in de rebound viel toch de 1-2.
Nederwetten mopperde nog wat na over mogelijk buitenspel ipv de organisatie op orde te brengen en daardoor werd het binnen 2 minuten ook 2-2.
Nederwetten trok weer ten aanval om toch nog de winst te forceren. Bram viel in voor Christian, maar moegestreden moesten beide ploegen met een punt genoegen nemen.

Eindstand: 2-2

Een goede eerste helft had tot een grotere voorsprong moeten leiden en dat mogen de jongens zich verwijten. Op naar de Carnaval!

Door Louis Staals (gezien door de ogen van trainer Henri Maas)