Na een minuut stilte voor de overleden Johan Cruyf  begonnen beide teams aan de wedstrijd.

Het spel golfde op en neer maar het duurde tot de  26e minuut voordat er wat meer agressie en vuur in het spel kwam wat resulteerde in een gele kaart voor R van  Zutphen van VOW en een voor Roy Sleegers van Nederwetten. Uit de vrije trap van laatstgenoemde  scoorde Bart van de Laar de 1-0 voor VOW. Een minuut later zeilde een pegel van Ben Verbruggen net over de lat en in de 41e minuut zorgde Roy Sleegers  na een lange solo voor de verdiende gelijkmaker. Dit was tevens de ruststand en beide partijen konden hier vrede mee hebben. In de 2e helft begon Nederwetten fanatiek en opnieuw mikte Ben Verbruggen enkele centimeters te hoog om Nederwetten op voorsprong te brengen. In de 68e minuut zagen we een byzondere handeling van de scheidsrechter. In een duel met keeper Peter Thoonen sloeg Bart van de Laar de bal met de hand in het doel. De scheids gaf een wel heel aparte sanctie op deze handeling namelijk een penalty voor VOW. Gelukkig had grensrechter Erik Foolen de actie iets beter gezien en na overleg met hem besliste de scheidsrechter toch maar voor een overtreding van de VOW speler. In de 70e minuut was het toch raak voor VOW. Een diepe bal, met een aardige vleug van buitenspel, werd opnieuw door Bart van de Laar goed uitgebuit en hij zette de 1-2 op het scorebord. Nederwetten kreeg nog wel enkele kansjes op de 2-2 maar moest toch toe zien dat Pim van Riel in de 85e minuut de 1-3 scoorde. Al met als een faire wedstrijd en over de hele wedstrijd gezien een terechte winnaar. In dit drukke Paas weekend wacht a.s maandag alweer de uitwedstrijd tegen Eli uit Lieshout