Nederwetten 1 – HVV 1    7-5

De toeschouwers op sportpark De Koppel hebben kunnen genieten van een doelpunten festijn. Twaalf  doelpunten waar van 6 in de eerste helft en 6 in de tweede helft. Binnen 20 minuten stond Nederwetten al met 3-0 voor en leek een monsterscore te gaan behalen. Doelpunten van Tom Raaijmakers,1-0 na een mooie combinatie tussen Toon van Rooij en Rik van Lieshout die de voorzet gaf op Tom Raaijmakers.  2-0 een voorzet van Toon van Rooij die binnen gelopen werd door Hein Snellen van Vollenhoven. 3-0 door dezelfde twee spelers, corner van Toon en prima ingekopt door Hein. Uit een vrije trap van Bulent van Lierop kon HVV scoren  3-1 Na vermeend buitenspel liet scheidsrechter Candsick terecht doorspelen en joeg Tom Raaijmakers de bal in de 43e minuut, hard in de kruising. 4-1. Amper 1 minuut later  stond het weer 4-2 door opnieuw Bulent van Lierop en dit werd dan ook de ruststand.

Nederwetten moest 2 spelers geblesseerd in de kleedkamer achterlaten. Ben van der Bruggen en Christiaan Baaten werden vervangen door John van der Velden en Tim Bunthof. In de 55e minuut opnieuw een vrije trap voor HVV en deze werd ingeschoten door Johan van der Laak 4-3. Het werd weer billenknijpen langs de lijn. Maar gelukkig stapte Toon van Rooij in buitenspel positie handig over de bal en de opkomende Pieter Donkers liet de geboden kans niet onbenut 5-3. Opnieuw van der Laak scoorde in de 71e minuut, na geklungel in de Wettense achterhoede de 5-4. De spanning liep weer op tot grote hoogte maar gelukkig in de 84e minuut maakte Toon van Rooij met een prachtige lob de 6-4 op het scorebord. In de 90e minuut toch weer aansluiting 6-5 door HVVer Jeffrey Snijders. De rook kwam van het veld af maar in de 93e minuut maakte Pieter Donkers opnieuw op aangeven van Toon van Rooij de verlossende 7-5. Een zucht van verlichting ging over het sportpark en met 3 punten in de pocket verdwenen de spelers naar hun kleedlokaal en de supporters in de warme kantine waar nog een kleinigheid aan bier werd genuttigd.

Volgende week de derby tegen Gerwen en ik raad U aan op tijd naar het sportpark te komen want het zal wel erg druk worden!!