Nederwetten had tegen Boerdonk minimaal één punt mee naar huis moeten
nemen. Gedurende de gehele eerste helft had Nederwetten een duidelijk veldoverwicht , zette het Boerdonk flink onder druk en schiep het zichzelf diverse kansen om op voorsprong te komen maar verzuimde deze te verzilveren.

Na een half uur spelen wist Boerdonk wel doeltreffend te zijn. Na slordig uitverdedigen maakte Paul van Alphen de 1-0. Vanaf links schoot hij de bal diagonaal via de paal binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee was het een laks momentje in de Wettense defensie dat Boerdonk de gelegenheid schonk om te profiteren. De 2-0 kwam op naam van Daan Dortmans.
Nederwetten bleef offensief spelen om de aansluitingstreffer te maken maar slaagde daar niet in. Er werd weliswaar keihard gewerkt maar het moet allemaal net wat effectiever en preciezer. En je moet een beetje geluk hebben. En dat had Boerdonk dat door een toevalstreffer in de 60e minuut via Erik van de Bosch op 3-0 kwam. Zeven minuten later was er eindelijk de treffer voor Nederwetten. een prima pass van Ben van der Bruggen werd netjes afgerond door Rick van Lieshout. 3-1. Nederwetten geloofde er nog steeds in en via Pieter Donkers werd het in de 75e minuut 3-2. Nu rook Nederwetten haar kansen om er een gelijk spel uit te peuren maar het kreeg de deksel op haar neus toen Jesse Oppers vanaf  20 meter de bal binnen knalde en de eindstand op 4-2 bepaalde.