In een gelijk opgaande 1e helft kregen zowel Essche Boys als Nederwetten diverse mogelijkheden om te scoren maar met de brilstand gingen beide teams aan de thee. Ook aan het begin van de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na een kwartier in de tweede helft kwam daar verandering in nadat een speler van Essche Boys hands maakte in het strafschopgebied. De penalty werd benut door Niek Evers. 0 – 1. 10 minuten later gevolgd door een afstandsschot van Giel van Korven 0 — 2, van 40 meter afstand schoot hij de bal, gedragen door de wind, hard en onhoudbaar achter de Essche keeper. Kort daarna gevolgd door de 0 – 3, Nederwetten kreeg een corner die door de keeper van Essche Boys werd weg gestompt en door Willem van Rooij attent ingekopt. Essche Boys probeerde nog terug te komen maar daardoor ontstond er een hoop ruimte voor de counters van Nederwetten waaruit niet meer gescoord werd. Ruim in blessuretijd kon Essche Boys nog een tegendoelpunt scoren. Einduitslag 1 – 3.